Stress Release

(Stressz lebontás)

Ez a kineziológiai módszer alapvető stresszoldó technikákat alkalmaz az izomteszteléssel ötvözve. A rendszer foglalkozik a halogatással, kiégettséggel, fóbiákkal, függőségekkel, a rögzült érzelmekkel, a negatív hitrendszerekkel illetve, hogy adott problémával kapcsolatban mely szerv reflexpontok
billentek ki  az egyensúlyból.

A kineziológia ezen ágát Dr.Wayne W. Topping alkotta meg. dreamstimeextrasmall_19498797
Selye János stressz elméletét alkalmazta a gyakorlatban a kineziológia keretei között.

Selye a stressz három különálló szakaszát különböztette meg:

  • A vészhelyzeti reakció szakaszában a test riadót fúj, a stresszor megjelenésére adott válaszként. Az ellenállóképesség csökken. Ez az „üss vagy fuss” reakció.
  • Ezután az ellenállás szakasza következik. A test az ellenállóképességét a normális fölé emeli, hogy alkalmazkodjon a stresszor folyamatos jelenlétéhez.
  • A kimerültség szakaszában a testnek nincs tovább energiája a stresszorhoz való igazodáshoz, és megjelennek a stresszel kapcsolatos betegségek jelei.

 

A stresszreakciók

(izomfeszülés,
szívverés felerősödése,
bizonyos biokémiai folyamatok beindulása,
végtagok kihűlése – mivel a vér az izmokba és a létfontosságú szervekbe áramlik,
vérnyomás emelkedése,
vörösvértestek számának növekedése, annak érdekében, hogy több oxigént tudjon szállítani,
fehérvértestek számának növekedése,
endorphin vérbe kerülése, hogy a fájdalmat a vészhelyzet idejére blokkolja…)

létfontosságúak, hiszen nagymértékben növelik a túlélési esélyeinket valódi vészhelyzet idején, azonban egészségünk ellen hat, ha a stresszreakciót folyamatosan, szükségtelenül váltjuk ki.

Fontos! Nem számít, hogy a stresszor valódi vészhelyzet vagy „csak” észlelt vészhelyzet! Az utóbbi esetben is lezajlanak a  stresszreakciók.

 

„Ha ma csökkentjük a stresszt, megelőzhetjük a holnap betegségeit.”
/ Dr.Wayne W. Topping kineziológus/

 

(Forrás:Dr.Wayne W. Topping – Győzelem a stressz felett)

 

 

 

Cimkék:, , , , , , ,

A weboldal cookie-kat (sütiket) használ. Az oldal további böngészésével elfogadja ezt az eljárást.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close