Mit csinál a kineziológus?

A megoldásra váró probléma meghatározása után a kineziológus speciális technikát – izomtesztelést – használ arra, hogy visszajelzést kapjon a tudat – tudatalatti – test szintjéről.
Az izomtesztelés alapja, hogy bármely stressz, negatív gondolat változást idéz elő a testben, tehát az izmokban, az izomtónusban is, ezt érzékeli a tesztelő.
A test és az agy fogantatásunk pillanatától elraktároz minden eseményt, attól függetlenül, hogy ezekre emlékszünk-e tudatosan, vagy sem.
A kineziológiai munka során a feladat az, hogy az adott témával kapcsolatban a tudatalattiban lévő információkat a felszínre hozzuk, ezáltal lehetővé válik a kapcsolódó negatív érzelmek oldása. Mindig az a cél, hogy a negatív stresszeket a lehető legkíméletesebb módon távolítsuk el a testből és az elméből. A kineziológia korrekciós gyakorlatai egyszerűek, gyengédek, fájdalommentesek.
KinezKezek_IMG_4551Az érzelmi stresszek feloldása energetikai egyensúlyt hoz létre a testben azáltal, hogy szabaddá válik az energiaáramlás a szervezetben, aktivizálva ezzel a test öngyógyító mechanizmusát.

Az izomtesztelés:

A kineziológus kérdéseket tesz fel a különböző kineziológiai rendszereknek megfelelően, közben enyhe nyomást gyakorol a vizsgált személy kinyújtott karjára. A kar izmai – közvetítve az agy ill. a test sejtmemória szinten tárolt információit –  erősen tartó vagy elgyengülő izomtónussal reagálnak.
Ez teszi lehetővé, hogy fényt derítsünk az adott probléma valódi okára, illetve, hogy megkeressük a rengeteg lehetséges korrekció közül a legoptimálisabbat.

Mikor várható eredmény?
A kineziológia hatékonysága több tényezőtől függ. Fontos, hogy a segítséget kérő készen álljon és akarja a változást. Szükség van a felelősségvállalásra és a magán végzett belső munkára, az aktív együttműködésre. Ennek függvényében a változás mindenkinek a saját ritmusában történik. Öröm, amikor ez egy kezelés után bekövetkezik, de  gyakoribb, hogy ennél több alkalmat vesz igénybe.
A kezelések között 2-4 hét telik el.

Munkám során ezek az eszközök állnak a rendelkezésemre:
LEAP, NEP, SIPS, GLIA,  AFT,  Stress ReleaseOne BrainTouch for HealtBrain Gym,